Länge sen sist

Inte mycket har hänt sen sist. Jag har pluggat ganska mycket Photoshop, och nu är det dags för inlämningsuppgift. Måste kolla igenom det en gång till innan jag bestämmer mig för vad jag ska göra av den. Men det är kul, fast lite segt ibland med långa videokurser. Såg att det kommer en till distanskurs till hösten Fotografi - Visuell kommunikation. Det lät intressant och jag ska nog anmäla mig till den.

Pratade med Stephanie i telefon på måndag, blev förvånad och jätteglad när hon ringde! Känns som det är en evighet till hon kommer hem.

I helgen så var det inflyttningsfest hos Sofia och Johannes. Det var jättekul, äver om det var "rörigt" till och från.

Här kommer lite bilder:

     

                         

                   


Nummer två

Här kommer en till tjuvlyssning. Men den här är det jag och Linda S som har hört och skickat in.

Tjuvlyssning


Satt och läste på www.tjuvlyssnat.se , och det här var så bra så jag måste dela med mig av den:


"Men oroa dig inte älskling, jag fortsätter leta på blocket efter en!"


 


Fotopromenad

Igår så var jag och Ida ute på en fotopromenad i det fina vädret. Vi testade fota lite vatten och sånt, och det var kul. Hinner inte skriva så mycket just nu för jag ska se på tv samtidigt.
Baka

Idag har jag spelat lite Singstar med lillasyster Sanna, och sen efter det blev vi uttråkade så vi bakade kladdmuffins. Riktigt goda blev dom! Just nu är det nyhetspaus i Beck-filmen på 4:an. Långtråkigt.
     


     Fototriss

Veckans Fototriss , med tema spegelbilder:

Resa

Just nu sotter jag och fixar med bilderna från när vi var i Turkiet i oktber. Det ska bli en fotobok av dom, från www.myphotobook.se . Lite jag längtar tillbaka nu när jag kollar på bilderna, kanske måste ta en sista minuten snart igen, om det skulle ramla ner lite pengar från himlen..

Turkietresan kan man verkligen kalla sista mnuten, vi bestämde oss och bokade 6 dagar innan. Stefan fick ringa sin chef på en lördag för att söka ledigt, och jag underrättade min chef 7 dagar innan, tur att det gick bra!

Nån som har ett bra resmålstips?


Minnen

Jag gillar det här med gamla blogginlägg, det väcker såna minnen!  När man läser dom så känner man precis hur det kändes då man skrev dem. Här kommer några från den gamla Lovliladies som vi hade förut:

20070610-
"Nu kommer ett från mig!
Fast jag har faktiskt en väldigt bra ursäkt att det har dröjt så här länge. Min dato har nämligen krashat så nu snyltar jag lite på mamsens och pappsens dator för att ni inte ska glömma bort mig helt och hållet.
Igår, fulla av förväntan och kämparglöd, deltog vi (Jag, stefan, pappa, emil, sanna och stefans bror daniel) i gäddfisketävlingen up´på ä´lva. 15.000 lakan i potten för största firren.
   Startskottet gick, lite tidigare än vi trodde, så stefan kastade sig på gasen och iväg for vi. Alla på en gång. Herrejisses vilka vågor det blev, tur att vi inte satt alla 6 i en av minibåtarna runt om. Ända upp till forsen i Gammelgården, där vi stannade. Och inte tusan gick det att ankra fast båten. Efter många försök och några meter bort senare så fastnade vi tillslut. Vi fiskade, fiskade och fiskade. Så kommer det en båt i närheten, och vad ser, och hör vi, jo, en JÄTTEGÄDDA! Så fick dom den på samma ställe som vi stått och fiskat på hela tiden. (9,2 kilo!) hör man dom ropa i båten. -Tänk om det där är vinnargäddan!, säger pappa. Tänk för dig själv, den ska ju vi ha. Och vi fiskade och fiskade och fiskade. 5 timmar. Men lite matpaus och lite jordgubbar och kakor. Men så, mitt i allt när jag skulle dra upp linan sista biten och kasta igen, SMACK! Napp! Fast det blev ju ingen vidare kamp, när den nappade så sent. Vi konstaterade att den var för liten för att äns vägas in (gräns på 5 kilo), men för mitt eget egos skull så vägde vi den, 1,8kg. Personligt rekort faktiskt. Har ju inte fått många gäddor under min fiskekarriär.
   Tiden tickade iväg, och till slut var vi tvungna att inse att tiden var ute och pengarna simmat förbi oss. Vi åkte tillbaka och gick i land. LITE vninglig man var i benen efter 5-6 timmar i båten!

   Till Lisa S: Jag har nyligen ätit en kycklingsmörjabaguette på myggan, och dressingen verkade vara densamma!

   Till Annelie: Uttagen u Bulgarien brukar se ut som hemma, ät kycklingkebab och smaka billig-spriten, bara för smakupplevelsens skull. Hälsa pappa Björn från oss!

  So long! "


20070611
"Idag när jag kom hem på lunch (efter att ha svurit hela vägen för att kedjeskyddet på cykeln blivit knöligt igen, så det skrapar i när man cyklar), så kommer Stefan hem med en nyckel, och en sprillans sprojlans ny cykel á la kärring med korg och allt. Yippie! Precis en sån jag spanat in! Gav en förhandspresent till mig själv idag för att jag klarade truck-teorin, och förhoppningsvis uppkörningen imorgon. Ett nytt fiskespö från Jakt&Fiske affären!"


20071130
"För några dagar sen så märkte jag att jag var helt blå om benen, och mitt hypokondriska jag tänkte direkt det självklara: "Ånej, jag är döende i tyfus!". jag har funderat på det nu flera dagar, och tänkte om jag måste fara till sjukan. Idag så upptäckte jag att det blev vita streck när jag kliade på smalbenet, och mitt hypokondriska jag tänkte: "Ånej, det här är värre än jag trodde, jag blir skinnflådd på kuppen!". Sen kom mitt förståndiga jag och la ihop ett+ett, och insåg att det måste vara mina nya svarta mjukisbywor som färgat av sig.

Det roligaste i hela historien är att jag hörde om en kille på radion i veckan som gick till sjukan för att han var blå, tills det visade sig att det var hans nya lakan som färgat. Smarta jag idiotförklarade honom för mig själv. Redan då hade jag blåa ben, och fattade ändå inte =)

Med en hel massa tvål och skrubb så är jag inte döende längre. Skönt!

Nu blir det frulle.

Hungriga hälsningar från Vicky"
LKAB

Här kommer ett bildspel med bilder från en dag i februari förra året, då jag var med pappa en dag på jobbet.

LKAB-gruvan i Gällivare/Malmberget:

( Den vita lappen som kommer på bild, det var pappas karta...! )


barnprogram

jag och stefan satt och youtubade gamla barnprogram, vilka minnen alltså!

Minns ni dom här?


 

Hade ni någon favorit?

Sooooool!

Idag är det sol ute, och faktiskt t.o.m lite varmt! Men jag befarar att det blir slaskperiod snart, och jafg har inga vettiga skor för sånt väder. Nåja, jag får väl stanna inomhus till dess, jag har ju trots allt ca 80 avsnitt att se av NCIS innan jag är ikapp tv:n :P Sen får jag väl börja med nåt annat. Läste att det gamla serien "Varuhuset" ska släppas på dvd, kanske man skulle ge det en chans? Fast jag vet ju att om jag börjar så fastnar jag, oavsett vad det är.

Kan man t.o.m fastna i "Våra bästa år" och "Hem till gården" så finns det inget hopp kvar..

Jag har gjort en superbra spellista med musik också!  Låtarna i topp är:

  • Kangaroo cry - Från NCIS soundtrack :P
  • Otherland - Blind Guardian
  • Any means necessary - Hammerfall
  • Honey Honey + Lay all your love on me - Mamma mia soundtrack
  • Shot - The Rasmus
  • Tick Tock - Nina Söderqvist
  • 1000 miles - Heat
  • Hope&Glory - Måns Zelmerlöv
  • Moving on - Sarah Dawn Finer
  • Higher - Star Pilots

Så, nu kan ni göra en nästan lika bra lista som jag har nu när jag ska städa, vankas spelkväll här ikväll.

(Och ja, jag är en schlagernörd)


Bilder från i höstas:

 


Tisdagstema

Veckans tisdagstema:Gammalt

Alltså, det här gamla dagboksinlägget som jag hittade på min gamla lunar är så bra så det måste publiceras om och om igen:


"Det roliga började redan på Arlanda, då Stephanie fastnade med sin gigantiska resväska i rulltrappan. Flygresan gick bra, och alla sov med sina egna vackra ansiktsuttryck (bilder finns). 3/4 av pengarna gick åt första veckan. Dagsutflykt till Marmaris på torsdag, pruta med turkarna =). Beachparty på fredag med fri mat och sprit, hur mycket som helst. Tappade bort handduken där också.

Den första restaurangen blev nåt att minnas. Redan när drycken skulle serveras så klantar sig servitören och tappar, ber så hemskt mycket om ursäkt, och hämtar nytt. Samma servitör tappade även en glasskål i backen vid ett annat bord. Efter att maten kommit in är vi fortfarande helskinnade, och efter maten går Lisa och Micaela iväg. Då kommer samma servitör + en annan och ska ta bort tallrikarna, och hela brickan tappas igen (av en annan) på stolen där lisa just suttit, på bordet, på marken och överallt flyger det porslin. Annelie är inte längre oskadd, utan blöder på foten. De ber så hemskt mycket om ursäkt, och kommer in md varsin drink till alla. God var den.
Sen sista kvällen så säger jag: "kan vi inte gå till den här restaurangen där dom tappade? Det avr ju billigt, och det lär ju inte hända igen." Så vi går dit, och fram tills vi ätit upp maten går allt bra, men sen när det ska plockas bort så tappas det tallrikar igen, dom minns oss sen förra gången, och vi får en ny, likadan drink. Med facit i hand borde vi så fort han kom och frågade om vi var klara, ha flytt fältet tills allt var bortplockat.

Sagt under semestern:

Fråga till Ida: "Why are you standing on the street? Ida: I´m a businesswoman! (smart)


Lisa ska förklara att hon blåst visselpipa:

-Oh. I blow his whistle!
-You blow his whistle?
-Yes. I did.
-Ok, did he take you home?
-What?
-Did he take you home?
-What?
-It means, did he make you happy?
-Yes, he make me very happy!"


Bilder från resan finns här.

Färgkontraster


Duktig!

Det duktiga fortsatte även efter middagen, jag och Stefan har nämligen rengjort akvariet! Puh!

Men fiskarna blev glada, och så här fint blev det:
     


                    

jag ger upp!

Alltså, jag hittade just en påse med utrensade SOCKAR! Varför har jag inte ens slängt dom?

Inte konstigt att vi snart inte ryms att bo i denna lägenhet...

Missbrukare!

Jag har idag kommit fram till att jag är en missbrukare. En sparmissbrukare! Jag sparar och sparar och har extremt svårt för att slänga saker! Idag har jag dragit igång projekt "RENSA garderoben" Fast egentligen så lurar jag bara mig själv, att tro att det blir mindre bara för att man river ut allt och VIKER det.

Allt började med att jag lite snabbt skulle rensa ur sock- och underklädeslådan. Har en väldigt stor låda, ca 50x60, och så här drastisk har jag aldrig varit! 2/3 slängde jag, och det sved för varenda plagg. Men jag insåg att jag måste ta mig i kragen, underkläder, hallå! som jag inte använt på typ ett år! det finns ju nya i affären!

Är det bara jag som är såhär hopplös?

Nu har jag i alla fall gett mig in på resten av garderoben. Jag har hittills fått ihop kanske en kasse, så ni märker, det går inte bra. Eftersom garderoben är överfull så lär det ju inte göra någon direkt skillnad.

Och nog känner jag mig själv bra! Som alla aldra missbrukare så har jag mina "gömmor". Skulle rensa lite i överskåpen i garderoben, och vad hittade jag där? Jo, en halv sån blå IKEA-påse och en stor kartong fullsmockad med kläder jag rensat ut tidigare!

Säg åt mig! jag har hittat en massa fina kläder som jag glömt bort för att de hamnat längst in.....

UTMANING.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!

1. Vad heter du?: Victoria
2. Ett ord på fyra bokstäver:  Valp
3. Flicknamn: Veronica
4. Pojknamn: Victor
5. Yrke: vakt
6. Färg: vit
7. Klädesplagg: väst
8. Mat: Vattenmelon
9. Sak i badrummet: Vattenklosett
10. Plats/stad: Venedig
11. En orsak att vara sen: Vädret
12. Något man skriker: Vänta!
13. Film: Vacancy
14. Något man dricker: vatten
15. Band: Vikingarna
16. Djur: Vårtsvin

Tycker att jag hade en ganska lätt bokstav. Jag utmanar Annelie och Lisa!


Arlanda express
Releaseparty

Här kommer lite bilder från releasepartyt för Fotoboken om Sverige. Rintigt kul var det, och mycket folk.

Boken kan man läsa här.

     


  

Fjollträsk

Nu har jag hittat hem från Fjollträsk, och det känns rätt bra. Man blir lite less på allt folk måste jag säga. Var man än vänder sig så är det folk överallt! Men självklar har det varit kul också, alla dagar utom den första så, som jag skrev om tidigare. Lite halvtaskigt väder var det också, och brist på sol. Men lite shopping har jag hunnit med, och lite (mycket) rundvandring i stan.

Jag har aldrig någonsin haft såhär ont i fötterna och benen! Fy fasen vad jag har gått.

Hittade en rolig affär, designtorget, den kan jag rekommendera om man gillar prylar, som jag.

Jag lyckades klara tunnelbanan resten av dagarna, utan att åka fel. Och jag klarade mig infån stalkers också. Lärde mig att man ska göra som Stockholmarna, tom blick rakt fram.

Blev inte så himla mycket fotande, för var man än vände sig så stod det antingen 1000människor eller en lyftkran.

Men några bilder blev det.

     


     


        


     


RSS 2.0