Vem är du?

Blir fler läsare för varje dag. Vem är du som läser min blogg?

Skriv en kommentar!

  



Hemma igen

Nu är vi hemma igen efter tältningen på Kallskär/Halsön. Riktigt kul har det varit och jättebra väder förutom tisdag kväll, då regnade det (som alltid när vi ska slå upp tältet). Gasolköket glömde vi också, men det gick bra ändå. Vi snikade på Malin och Pärs kök, och resten lagade vi över öppen eld. Idag var det helt klarblå molnfri himmel och jättevarmt, förutom i vattnet som var svinkallt. Och om jag tycker att det är kallt, då ÄR det kallt. Slut batteri i kameran nu så bilderna från campingen kommer imorrn. Kastar in lite gamla bilder så länge.

När jag kom hem idag så hade jag fått mitt nya VISA-kort. Mitt gamla slutade fungera så jag beställde ett nytt med bild på, den här bilden var det:




Den här bilden är tagen vid Metträsket i sommar:




Våran båt:





Skärpning + bilder

Nu är det jättelängesen jag har skrivit och jag ska verkligen skärpa mig. På fredag. För idag åker vi iväg och tältar och blir borta till torsdag kväll. Och då kommer min kamera förmodligen vara fullproppad! Vi ska ut med båten och tält på en ö, och på vägen åker vi förbi en fyr, och jag har alltid velat fota en fyr och jag hoppas verkligen att det inte spöregnar då (gör det nu).

Här kommer några bilder som är fotade i Stefans stuga förra helgen:

           

           

  



Solnedgång i Korpikå i söndags:




Macro från senaste veckan:

           

           





På söndag när vi var på väg till stugan för att provsova tältet, så stannade vi till i Nyborgs hamn så jag kunde fota solnedgången. Jag har inte redigerat bilderna.


        

              

        

  

Bilbingo

På torsdag så var jag på bilbingo med syster och hennes sambo. Nummerutroparen var jättejobbig att lyssna på. Hon lät extremt less och oangagerad, och skyndade så mycket så man hann knappt med. Ingen vinst blev det dock, inte för mig. Systers sambo Tomas vann 500:-. Sen när sista bilgospelet med jackpotten så lät det så här i bilen:

Malin mumlade nåt om att det gick så dåligt och att alla nummer var så spridda och bla bla bla. Sen sa hon bara:


- Oj, nu är jag bara två nummer ifrån. Oj...nu är jag bara ett nummer ifrån. Oj, Oj...nu är det BINGO!

Tomas kastar sig p¨bilnycklarna för att starta bilen så vi kunde tuta innan den stressade utroparen hann ta nästa nummer. Kontrollanten uppmärksammar och kommer till bilen. Medan hon rättar så säger Tomas till Malin:

-Men vad vinner du då om det är rätt?

Malin: Ja men 15000:-

Tomas: VA? ÄR DU SERIÖS?

Malin: Ja

Typiskt. Jag som handlade mina brickor samtidigt!


  


Vem är Victoria Ekholm i Kalix?

Jag gjorde som Ida, och skickade frågan om vem jag är till 118100.

Fråga: Vem är Victoria Ekholm i Kalix?

Svar: "Sandra Victoria Ekholm är född den 4 september 1986. 118100 tror att hon är en glad och positiv person som tycker om att locka andra till skratt. Vi tror att hon är intresserad av fotografering, musik och litteratur."



Lite läskigt. Stämmer väldigt bra

Länge

Det var länge sen jag skrev sist. Det beror bara på att jag har jobbat väldigt mycket, och sen bara inte varit hemma många minuter senaste veckan. Men nu är jag tillbaka!

Börjar med lite bilder från i måndags då jag, Lisa och Stephanie åkte till Frevisörens camping där Annelie och Markus hade lånat in sig i en husvagn några dagar. Vi spelade kubb och åt snacks, och Annelie knåpade ihop smoothies med jordgubbar i! Gott! Självklar hade jag med mig kameran och här är några av bilderna:



           

Nu hade jag egentligen tänkt lägga in bilder från de andra dagarna i veckan, men kameran har slut batteri och minneskortsläsaren är trasig.

Bilbingo

(det här inlägget skulle egentligen publiceras igår 8/7, men det var något fel på min blogg så det kom inte förrän idag)


Idag har jag varit på bilbingo med storasyster och hennes sambo. Jag var jättenära att vinna pengar, trodde jag vunnit men den ena raden var på fel ställe. Surt.

Jag har fotat lite senaste dagarna, men då min dator inte är världens snabbaste så tar det ett bra tag att lägga in bilderna i datorn, så förhoppningsvis så vimlar det av bilder här imorgon istället.

Håll ut med lite fågelbilder så länge!

Nu behöver jag sova, upp med tuppen.


        


     


        

Fullt upp!

Efter en lång dag på jobbet så åkte vi ner till stan och jag fick äntligen köpa min kära kameraväska som jag gått och suktat efter länge. Sen efter det så åkte jag med Lisa och Stephanie till Freviss camping för att hälsa på Annelie och Markus som öever campingliv den här veckan. Såg jättemysigt ut! Vi spelade kubb och minigolf, och åt massor med snacks i pauserna. Plus en jättegod jordgubbssmoothie som Annelie knåpade ihop.

Markus vann minigolfen och Lisa kom tvåa. (avgjordes på sista hålet)
Jag och Annelie delade på sista platsen.

Bilder från dagen kommer imorrn. Lägger in en annan bild som påminner om den kommande vintern istället, för usch så kallt det varit idag. Ca 12 grader.

Gammal analog bild, lite repor.


Te

Usch, det här har varit en jobbit dag. Har jobbat övertid (jobbar normalt inte helger), och knappt sovit nåt i natt. En sväng till mormor/moster har vi hinnit igen och mata gosevovvarna. Dom är så fina! och gammelkatten var också där igen, och blev lika kelsjuk idag. Sen så har vi lånat oss en bil också, då våran snart pajar om vi kör mer innan den är fixad. Så nu har vi en röd liten sprätt som heter Ford Fiesta!

Nu börjar ögonlocken bli alltför tunga, ska ta en dusch och kanske en kopp te innan jag ska sova.




Fototriss

Här kommer mitt bidrag till veckans Fototriss, med temat "tre färger".














Trädgårdstjänst

Idag så har jag och Stefan varit blom- och hundskötare hos moster och mormor som är på semester. Vovvarna var väldigt snälla och gosiga, och det var jättesvårt att gå därifrån! Sen kom även gammelkatten, som är runt 17år gammal. Hon ser gammal ut, släpper massor med hår och jamar så det låter som en gammal tant. Och som vanligt så har mormor så himla mycket blommor! Men den biten fick Stefan sköta, så jag kunde fota lite under tiden!


               

        

            
 
              


Efter all denna trädgårdstjänst och hundmatning så såg vi en film med Lisa och Robin. The Ruins, den var väl ganska bra. Sevärd i alla fall! Nu ska jag sova, för imorgon är en stor dag. Vi ska nämligen ge fotoboken (se nedan) till Sara i försenad studentpresent. Nervöst! Vet ju inte vad hon kommer tycka!

Valpar

Idag har det varit gräsligt varmt på jobbet och jag har dessutom varit själv sista 3 timmarna! Och såklart så kom det ju in en massa getingar och började surra runt min maskin. Jag sprang iväg, men insåg att jag måste göra något kreativare, för att kunna jobba vidare nångång. Så efter en hel del jagande så fick jag tag i en dagstidning och smög sakta fram till den största och farligaste getingen som hade satt sig på min maskin. Och såklart så missade jag och getingen blev arg. men jag tog mod till mig och smällde igen och faran var över. tills  nästa gäng kom.

Dagens bildtema är valpar. jag fick i uppdrag att fota ett gäng små golden retriver-valpar som var på sin första upptäcksfärd i utomhushagen. Lägger upp några bilder här. resten av bilderna kan ni se på www.kapplandet.se som är kennelns hemsida. klicka på "Valpar" och vidare till "tidigare valpar" så kommer det en läng till "Victorias bildgalleri".

    

Fototriss

Jag hittade en ny blogg idag som heter Fototriss. Det är en tävling och reglerna finns att läsa i den bloggen.

Här kommer mitt bidrag:








Svartvitt

Testade att göra en av bilderna svartvitt. jag tyckte att det blev mer effektfullt, och mer "skitigt". Eller?



The Poodles

I lördags så  var det kalixdagen i stan. Det innebär att det händer lite olika saker på stan på dagen, och alla går på krogen på kvällen. Väl ute på kvällen så åt vi god, men dyr mat. Sen var det konsert med The Poodles, som jag gillar jättemycket! Eftersom jag inte hade med min kamera och fotoabstinensen blev allt för påträngande så lånade jag Stefans kamera. Tyvärr blev bilderna väldigt gryniga, men kul ändå! Blir lite ökad hårdrocksfeeling tycker jag.


                   

                  


   

Fotobok

   Tidigare idag så blev himlen alldeles mörk och det regnade. Så sa Kamilla på mitt jobb: "Hoppas att det blir åska och strömavbrott". Så vi slipper jobba alltså. Åskan kom och det blinkade i lamporna. Kamilla såg överlycklig ut och stängde snabbt av maskinen. Tyvärr så skulle chefen förstöra allt med att säga att maskinerna har nåt spänningsskydd så det var bara att köra på. Senare på eftermiddagen så kom det ännu mörkare moln, det blåste och haglade och regnade. Jag har aldrig förut sett det regna så mycket som det gjorde idag! Ganska snart så började det blixtra och mullra som tusan, och strömmen gick. I nästan 2½ timme var vi utan ström. Vi passade på att spela lite kort, och dammtorkade maskinerna för att göra lite nytta.

   För någon vecka sedan när det var bal- och studenttider så var jag fotograf åt Stefans kusin Sara, och vi bestämde att som studentpresent så skulle hon få en fotobok med några av bilderna i. Det tog ett tag att få knåpat ihop boken, men jag är nöjd med resultatet på boken som kom med posten igår! Hoppas att hon blir glad. Skvallra inte!

Här kommer några exempel av bilderna i boken, kommentera gärna! :


                 


                   


               


Fototävling "Strand"

För ett tag sedan så skickade jag in ett bidrag till en fototävling i Strand Galleria i Luleå med temat Strand. 10 Bilder skulle väljas ut och få vara med på en utställning under sommaren där så småningom en bild skulle röstas fram som vinnare.

Sen förra veckan så kom detta mejl:

Hejsan! Juryn för Strand Gallerias fototävling med "strand i fokus" har träffats och enats om tio vinnande bidrag.
Din bild kom inte med bland dem, däremot har vi valt att använda din bild för att marknadsföra fotoutställningen genom affischer i gallerian. Vi kommer att skicka ett presentkort till dig på 300 kr som gäller i alla Strands butiker.
 

Lite kul ändå att min bild ska hänga på affischerna. Min lillasyster som är med på bilden blev lite smått panikslagen, men då jag övertygat henne om att ingen kommer att se att det är hon så lugnade hon sig.

De utvalda bilderna kan du se på; http://www.strandgalleria.se/.


Så här såg mitt bidrag ut, vad tycks? :



Bättre dag men ändå åt skogen

Den här dagen började lite bättre än igår. Min MP3 verkar ha återuppstått igen och funkar nu fint. Däremot så hittade jag inte nyckeln till min gamla cykel som skulle agrea "stand in" i veckan, så jag fick snika skjuts med Lisa. tusen tack! Men sen så fort jag kom till jobbet så gick det utför igen. Jag jobbar som brodyrmaskinist och maskinen har inte gjort annat än att krångla hela dagen! Puh! Tur att även denna dag hade ett slut.

Lunchen som åts på kinarestaurangen med Lisa, Emma och Ida. På restaurangen jobbar Stephanie och hon bjöd oss alla på chokladtårta efter maten!  Gott! Synd bara för Ida som skulle iväg och jobba :P

Fika är ju alltid gott!


       

Legosaga

När jag gick gymnasiet så gjorde jag ett projektarbete med tema macro (närbilder). Under en kväll av kreativt skapande så kom denna lilla saga till. Enjoy!


                            



             


              

RSS 2.0