BildLjussättning

På studiokursen som jag var på så testade vi 4 olika ljussättningar mot vit bakgrund med 1-3 blixtar som gav helt olika effekt. Den ena kallades siluett och var riktigt häftig, såna här bilder blev det:
Ett sånt raster som är på softboxen ska jag försöka skaffa till mina blixtar, så man kan testa det här hemma.

Fotorunda

Tidigare ikväll när jag inte hade nåt annat att göra så gav jag mig ut på fotorunda i jakt på "Supermånen". Någon jättemåne tyckte jag inte att det var. Den skulle ju iofs bara vara ~14% större så det gör ju ingen jätteskillnad.
Med denna playlist i öronen hoppas jag att ingen såg mig ute idag, där jag stod med kamerans fjärrutlösare i handen och dansade brevid stativet!
Några bilder hann jag få ihop:

Photoshop grundkurs

Jag har hittat en gratis grundkurs i Photoshop på moderskeppet.se. Den är några timmar lång, men den är helt gratis att se online så jag tänkte plöja igenom den. Ett bra tips för alla som vill börja lära sig Photoshop.
Videokursen hittar ni här.
Här kommer också en bild på en annan ljussättning från studiokursen, väldigt snyggt tycker jag:

Studiokurs

Förra onsdagen så var jag på en studiokurs genom företaget Aifo, och det kändes som att den kursen var precis vad jag behövde för att komma vidare, den var mycket bra med andra ord.
Vi fotade en jätteduktig modell som heter Susanne, henner blogg kan ni hitta här.
Det var första gången jag fotade någon som är van och rutinerad och det var superkul. Det blev många bra bilder men jag visar bara några just nu för jag har inte hunnit sortera resten =)

Mera Ida

Nu har jag redigerat bilder, städat och lagat mat och sett Big Brother idag. Och så har jag sett filmen "I rymden finns inga känslor" för andra gången den här veckan, och den är sjukt kul =)
Bjuder på två till Ida-bilder innan jag ska lämna datorn för idag.

Sanna

Här kommer lite bilder som från när jag och lillasyster Sanna hade studiofotografering för 2 veckor sen.
Mamma och pappa tittade förbi =)

Tack

Tack för alla kommentarer på bilden i förra inlägget, tänkte lägga upp några fler bilder från fotograferingen med Ida, men först ska jag storstäda! :) Peppa mig tack!

IdaStudion igen

Idag så har Ida agerat modell för mina fotoideer, och här kommer ett litet smakprov:

Studiofotografering

Första fotograferingen med nya studioutrustningen, vad tycks? ska på kurs nu för att lära mig rätt :)

Kalixrunda

Igår så var jag på kalixrunda med gänget från Miroi där jag gått en utbildning. Vi var till Frevisören, sen vidare mot Nyborg och så åkte vi längs hela kusten till Töre. Efter det åkte vi mot Morjärv och hann med en sväng på Gk:s och loppisen där. Dock fyndade jag bara lite, nämligen 4st glittereyeliner som jag tänkte att man skulle ha till roliga fotograferingar i studion.
I Töre så var vi på besök i hHyttgårdet och museumet där, fanns en del snygga gamla saker att fota, bla den här skrivmaskinen:

RSS 2.0