Murphys Lag

Nu har jag kommit fram till att mitt liv verkligen styrs av Murphys Lag (ML=om nåt kan gå åt helsike så gör det det).

Dagen började med en alldeles för tidig uppstigning för jag har typ inte sovit nåt inatt. Fram till Luleå, och till planet så gick allt bra. Där så hade någon tagit min plats, fönsterplatsen, som jag enligt biljetten skulle ha. men det var så mycket folk och trångt så jag orkade inte säga nåt, utan tog platsen brevid som jag antar var hennes.

Sen när´planet landat så började förvirringen. Jag hade inte den blekaste om var jag skulle gå, och var man hämtar bagaget. Men efter lite irrande så hittade jag. Väskan kom och sen behövde jag hitta en bankomat för att ta ut pengar till flygbussen för jag tänkte att dom kanske inte tar kort. Efter ett tag så hittar jag en. Sen när jag kommer till bussen så tar dom BARA kort. Yeah. Lämnade väskan till ena bussgubben och klev på den svindyra bussen.

När jag sen skulle kliva av på ändstationen och gick ut till bagageutrymmet och skulle hämta väskan¨, så ligger den inte där! Frågar busschauffören om det finns något med bagageutrymme. -Nej, svarar han.

Men det fanns det, innte i bussen, och jag hittade väskan. Puh!

Sen så köpte jag ett 7-dagarskort till tunnelbanan och gick sedan in till stationen. Men då hittade jag inte vilket spår jag skulle till och konkade mina vöskor fram och tillbaka för att leta. Till slut hittade jag en vakt att fråga, som visade var jag skulle.

Men ändå blev det fel. Jag trodde jag skulle till solna centrum, men när jag kom fram så såg det inte alls ut som det skulle, så jag ringde mamma och vi kom fram till att jag var på fel station. Var tvungen att åka tillbaka en station och byta tåg.

P.g.a mitt felåk så fick jag en typ afrikan? på halsen, som hängde efter mig och bara pratade engelska och så sa han att han sett mig och ville prata med mig, och sen ville han bli min kompis och ha mitt telefonnummer. Hittade på att jag skulle hälsa på min pappa som bodde här, så han inte skulle veta att jag är ensam här. Ungefär här var jag redo att ge upp alltihop och ta försya bästa flyg hem! Skakade av mig han till slut, och klev på RÄTT tåg.

Åntligen kom jag fram! Helt slut, hungrig, trött och kissnödig!

Handlade och åt lite mat och sen skulle jag åka till kista och shoppa. Åkte fel igen. Jag skulle åka en station och sen byta, men så byter jag till en tunnelbana som går tillbaka igen! Nytt försök och jag kom fram. Shoppade 2 tröjor. Nu ska jag se Andra Avenyn, diska och se NCIS.


Stockholm

Nu håller jag som bäst på att packa, för imorgon bitti så bär det iväg! Väskan var mycket mindre än jag tänkte mig innan jag öppnade den, hmm.. Men jag får väl helt enkelt ta med mig lite mindre, måste ju finnas plats till hemresan ;). Sitter här med hårfärg i håret, fy fasen vad det kliar!!

Nu måste jag fortsätta packa!



Äggsperiment











Coffee








Grattis!

Grattis till Annelie och Markus som fått en flicka idag kl 20.43! Lycka Till!



Glamour







Semmelbak

Puh! Ca 50 semlor har det just bakats i detta hus. Emma, Ida, Millan och Lisa har just varit här och vi har bakat. Vi gjorde bara en liten miss och hade inget socker, så Lisa gick ut i trapphuset och knackade dörr. Den första öppnade inte, den andra hade inget socker, men tredje gången gillt så fick hon napp och fick låna socker av en tjej. Och så lovade hon att komma ner med semlor när dom var klara. Det tog dock lite längre tid men vi gick ner ändå, efter 10 nån gång, och överlämnade semlorna.

Men den gången så var det en kille som öppnade, Lisa räckte fram brickan och sa

-Här kommer vi med lite semlor!
 
-Jaha, tack så mycket! svarade han

Undrar om han visste att vi lånat socker, annars måste han ha blivit ganska chockad! Haha!


Men goda blev dom och jag hoppas att grannen också tyckte det! När chocken lagt sig...






sommar

Jag vill ha sommar nu! Idag är det ca -20 grader ute. Visserligen är det soligt, men det är ju inte direkt så man jättegärna går ut ändå. Men jag har ändå varit ute, så jag måste vara galen.

Tänk om det var sommar, då skulle man kunna åka ut med båten, som på dom här bilderna som är från i somras när vi var ute med Annelie och Markus. Kolla bara vad härligt!




        


     


Alla hjärtans dag


Bowling

Idag så har jag först varit med Emma på stan en sväng för att boka bowling och utföra ett litet hemligt uppdrag som jag hade. Sen så har jag storstädat för lillasyster har haft singstar-kväll med sina kompisar hos oss.

Jag har just kommit hem från bowling i Gallerian med Emma, Millan och Lisa. Väldigt otippat så slutade jag inte sist, utan bara näst sist och det kan jag leva länge på =) Nu ska´jag gå och göra lite te, och försöka hitta på nåt att göra.


Fotade med ISO 800, blev lite brusigt.








receptet

Jag glömde skriva att smöret till Philadelfiabullan ska vara smält, och ska blandas ihop med mjölken, sk degspad, och sen ska det vistas ihop med jästen. Men det är jätteviktigt att degspadet är "fingervarmt", alltså 37grader, annars jäser inte degen. Sen blandar man i resten.


Kom just hem från Ida, vi har sett filmen Changeling och den rekommenderar jag verkligen. Väldigt bra. Ska inte avslöja nåt.

Jag har inte hunnit testa mina nya bakgrunder än, men dom här färgerna är det i alla fall:




70-årskalas

Igår så var jag hela dagen i Korpikå och hjölpte till med dukning och fikaservering när morfar fyllde 70år. Tyvärr tog jag ingen bild på fikat, men med de två tårtorna inräknat så hade vi 15 sorter!

Så här fint, och vintrigt, var det i Korpikå:




  


Kom dit ingefär kl 09.30, och ända fram till 16.00 ungefär så var det bara pensionärer.

I en inrig diskussion om melodifestivalen så säger en tant:

-"Men fanns det inte nån som hette Cherry Kramp? Hon sjunger ju fint, men int just den där biten."

Mormor gjorde även en Carolie Af Ugglas-pose sen. :P

Det var kul att träffa alla dom äldre, morfars syskon med tillbehör alltså. Jag tycker ju att dom ser likadana ut som dom alltid gjort, kanske aningen risigare. Dom känner knappt igen mig, men vågar inte säga det, så när jag var på toa så hörde jag dom fråga mormor. En gubbe, Acke kallas han, kom fram direkt dom kom och sa" jag måste bara fråga vad du hette" Victoria svarar jag och skakar hand. " jaså, var det duu! säger Acke och blir glad =) Han är rolig, och har alltid varit. Nu snart 83år gammal!





  


Josefin hjälper morfar att öppna alla paket








Recept Philadelfiabulla

  • Det var många som ville ha receptet, och det förstår jag! Den är lika god som den ser ut =)


    Philadelfiabullar

  • 150g margarin
  • 5dl mjölk
  • 1paket jäst
  • 1dl socker
  • 11dl vetemjöl
  • -Blanda ihop till en deg och bred ut på ett bakplåtspapper i långpanna. Jäs 30min.


    Rör ihop kallt:

    3dl florsocker
    100g philadelfiaost
    150g margarin
    3msk vaniljsocker

    - Tryck hål med jämna mellanrum med två teskdar och sätt i fyllningen. Jäs 30min till.
    -Pensla med ägg och pärlsocker.
    Grädda i 10-15min. 200grader


    Lycka till! Och sen vill jag höra vad ni och de som fick smaka tyckte om den =)



Storbak!

Min morfar fyller 70år på onsdag, och eftersom det nog kommer bli ganska många kalasgäster så hjälper jag till lite med bakningen så mormor slipper. Fast det lät som om hon egentligen bakat mer än nog!

I alla fall så blev det Philadelfiabulla, och den är väldigt god! (kan nog alla som nånsin ätit den intyga)
Om någon skulle vilja testa så har jag receptet, bara fråga.

Idag har jag även köpt stora (a2) pappersark i olika färger som jag ska ha som bakgrund till fotografering i det lite mindre formatet. Kanske, om jag har tid, så kommer det ett smakprov imorrn. Fanns många fina färger och för endast 15:-/st!

Nu ska jag nog se lite NCIS innan jag ska sova.






Surrender


Norrländsk??

Hur Norrland Är Jag? : )


Jag har kört:
[x] snöskoter.
[x] Traktor.
[x] Bil.
[x] Lastbil.
[x] Fyrhjuling.

Jag har ätit:
[x] Souvas.
[x] Västerbottenost.
[ ] Surströmming.
[x] Pitepalt.
[x] Tjälknöl.

Jag kan åka:
[x] Slalomskidor
[x] Längdskidor
[x] Skridskor
[ ] Snowboard

Jag har upplevt:
[x] Snöstorm.
[x] Minus 30 grader.
[  ] Lämeltåg.
[x] Midnattsol.
[x] 2m Snö.

Jag har:
[x] Druckit mig full på hembränt.
[X] Varit nära att förfrysa mig.
[  ] Sovit utomhus på vintern.
[ ] Badat isvak.
[ ] Plockat Hjortron.
[x] Träffat på ren i det vilda.
[x]Träffat på älg i det vilda.
[  ] Träffat på björn i det vilda.
[  ] Spenderat tid i fjällen när det inte har varit lov.
[  ] Sett Dunderklumpen.
[ ] Snusat
[  ] Jagat vilt.

Jag:
[x] Bor i Norrland.
[x] Är fåordig. 
[x] Pratar Norrländsk dialekt.
[x] Kommer ifrån en Norrlänsk släkt.
[  ] Pratar Samiska eller Tornedalsfinska.
[ ] Jag känner/är en Same


24/37

Fototriss

Veckans Fototriss kommer här, bättre sent än aldrig.

temat är "så här ser det ut där jag är idag" och eftersom jag varit duktig och städat i veckan så ser det nu ut så här:










RSS 2.0